Artrose klachten en symptomen 

Artrose is nog altijd een aandoening die vaak voorkomt in ons land. Zoals je waarschijnlijk wel weet is artrose een veel voorkomende soort van artritis. Bij deze aandoening is het stootkussen in het bot, ook wel het kraakbeen, niet meer zo sterk als voorheen. Er zijn diverse behandeling artrose beschikbaar. Vaak gericht op het verminderen van pijn.

Dit kan ervoor zorgen dat de gewrichten over elkaar heen schuiven. Wanneer dit gebeurt kan je last krijgen van verschillende soorten klachten. Het meest voorkomende symptoom is pijnlijke gewrichten. Door de afwezigheid van kraakbeen voel je een pijnscheut wanneer je jouw gewrichten na een lange tijd weer beweegt, denk bijvoorbeeld na het slapen. Ook is het zo dat mensen met artrose last kunnen krijgen van een verminderde grip. Hierdoor kan je minder makkelijk dingen vasthouden die je normaal wel kon. De klachten beginnen in veel gevallen mild en worden over de loop der tijd erger

Het is naast de lichamelijke klachten ook zo dat mensen met artrose bang kunnen worden om te bewegen. Doordat ze pijn krijgen bij het bewegen van de gewrichten besluiten ze dan om niet te gaan wandelen of fietsen. Dit is echter niet verstandig. Het is namelijk zo dat regelmatig bewegen juist goed is om de klachten tot een minimum te beperken. Als je veel last hebt van klachten van artrose dan is het verstandig om even contact op te nemen met je huisarts. Deze kan je namelijk meer vertellen over de mogelijke medicijnen die genomen kunnen worden. Er is helaas nog geen genezing beschikbaar voor artrose.

Dit artikel bevat geen medisch advies.