Operaties niet altijd een medisch doel

Een operatie is een ingreep die doorgaans in een ziekenhuis wordt uitgevoerd. Veel mensen denken hierbij direct aan een medische oorzaak. En alhoewel het grootste gedeelte van de operatie ook medisch zijn, kunnen er ook zogenaamde cosmetische redenen zijn om een operatie te ondergaan.

Cosmetische of plastische chirurgie heeft dus een ander doel, de mensen kiezen er vaak zelf voor en betalen dit uit hun eigen zak. De meest bekende en uitgevoerde ingreep is de borstvergroting, maar er zijn er nog veel meer. Zo is er bijvoorbeeld buikwandplastiek waar we het vandaag eens over willen hebben. Vaak is dit niet vergoed door de zorgverzekeraar, alhoewel er uitzonderingen zijn. Kosten besparen om geld over te houden voor zo’n operatie kan door vergelijk de goedkoopste sim only abonnementen online. Je bespaart al snel enkele honderden euro’s per jaar.

Vel rond de buikstreek slap geworden

zwangere vrouw buikWanneer een buik flink is uitgerekt, bijvoorbeeld door langdurig overgewicht of een zwangerschap, dan kan het vel rond de buikstreek wat slap geworden zijn. Er is eigenlijk overtollig vel op dit plek. Bijvoorbeeld in het geval van afvallen na langdurig overgewicht, zat er eerst een hoop vet rond de buik. Als dat weg is door veel sporten en het aanpassen van eetgewoontes, dan kan het vet op de buik nog steeds vrij veel zijn.

Aangezien dat is uitgerekt, zal dit zichzelf in veel gevallen niet vanzelf weer herstellen. Middels een buikwandcorrectie kan dit worden hersteld, het vel rond de buik wordt in feite verwijderd en de rest van de buik wordt weer strakgetrokken. Dit is een vrij ingrijpende operatie waar het lichaam lang voor nodig heeft om weer te herstellen. Tijdens zo’n operatie kunnen er middels liposuctie ook nog wat ver verwijderd worden op plekken waar het niet gewenst is, voor het mooiste effect.

Risico’s

In het geval dat iemand dit overweegt na veel te zijn afgevallen, zijn er bepaalde risico’s die meetellen. Het risico bestaat natuurlijk dat iemand weer terugvalt in zijn of haar oude eetpatronen en in korte tijd weer veel zal aankomen. Een chirurg die de operatie uitvoert, moet er zeker van zijn dat de kans hierop vrij klein is. Daarom zal er meestal eerst een periode worden aangekeken of iemand er echt klaar voor is, voordat een operatie overwogen kan worden.